Kā es pirmo reizi sušī gatavoju

Iedvesmojoties no raksta spokos, es sapirkos grauzdētās jūraszāles (nori), rīsus, sojas mērci, lasi un gurķi un izmēģināju, kā pēc iespējas vienkāršāk uztaisīt pašai savu suši. Esmu ārkārtīgi slinks cilvēks, tāpēc rīsus īpaši neskaloju, pat nepirku īpašos suši rīsus. Izmantoju pašuas parastākos Maximā atrodamos un bija ok. 🙂

Rullēšana arī bija tīri jautra padarīšana – labi, ka spokos bija padoms par nori samērcēšanu ar ūdeni, savādāk tas veidojums kopā nebūtu turējies. Rullēju arī uz mājās atrodama paklājiņa, kas nebija paredzēts šādai darbībai, bet rezultāts, manuprāt, nebija sliktāks kā ar parastu bambusa paklājiņu.

Tā izskatījās rezultāts manam parastajam suši. pārsteidzoši, bet gabaliņi kopā turējās, nekas ārā nekrita, un tos pat varēja ēst ar irbulīšiem. Diemžēl vasabi likās pārāk dārgs vienreizējam pasākumam, tāpēc nācās eksperimentēt ar Japānai ne pārāk raksturīgo ķiploku mērci. 🙂

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s